Άθλημα

Η Συνδρομή του Ραδιοφώνου στα Σπορ

Σπορ και ραδιόφωνο μπορεί να μη φαίνονται συνώνυμα εκ πρώτης όψεως, εντούτοις παρουσιάζουν μία εξαιρετικά στενή σχέση. Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή οι διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις καλύπτονται ραδιοφωνικά με μεγάλη επιτυχία, υπάρχει και μία ακόμη σχέση. Όταν κάποιος αθλείται, πολύ συχνά επιλέγει τη μουσική για να τον συντροφεύει. Ένας τρόπος για να ακούει κανείς μουσική κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό είναι φυσικά η χρήση του ραδιοφώνου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που περπατάμε στο δρόμο και βλέπουμε κάποιον να μας προσπερνά, φορώντας αθλητικά ρούχα και με τα ακουστικά στα αυτιά του. Εάν αυτός ο άνθρωπος αθλείται συστηματικά, τότε είναι πολύ φυσικό να αναζητά μία διέξοδο και μία παρέα κατά τη διάρκεια της άθλησης. Τι καλύτερο από το ραδιόφωνο; Εκτός από ευχάριστη μουσική της αρεσκείας του, ο αθλούμενος μπορεί ταυτόχρονα να ενημερώνεται για τα νέα της ημέρας, όπως επίσης και για τον καιρό και για τις εκδηλώσεις που πλησιάζουν. Αντί να κάθεται μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τηλεόραση ή να διαβάσει μια ολόκληρη εφημερίδα, ο αθλούμενος συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Το ραδιόφωνο αποτελεί εξαιρετική συντροφιά, ιδιαίτερα εάν επιλέξετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που καλύπτει τα μουσικά σας γούστα. Ανάλογα με το είδος του σπορ που έχετε επιλέξει, υπάρχουν οι κατάλληλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί για να σας συντροφεύσουν και να σας ωθήσουν να ξεπεράσετε τα όριά σας. Για παράδειγμα, εάν γυμνάζεστε δίπλα στη θάλασσα, είναι πολύ πιθανόν να αναζητήσετε χαλαρωτική μουσική. Εάν από την άλλη μεριά γυμνάζεστε σε κάποιο είδος χορού, τότε θα επιλέξετε την συγκεκριμένη μουσική που καλύπτει τα χορευτικά σας ταλέντα. Το ίδιο ισχύει και για όσους αθλούνται στην ύπαιθρο ή σε κάποιο σύγχρονο γυμναστήριο, σε ένα γήπεδο μπάσκετ ή γκολφ.

Αντί να προγραμματίζει κανείς τη μουσική που θα ακούσει κατά τη διάρκεια της άθλησης, είναι εξαιρετικά ωφέλιμη η εναλλαγή διαφορετικών ακουσμάτων. Πολλές φορές μάλιστα είναι ευχάριστο το άκουσμα ενός καινούριου τραγουδιού που δε γνωρίζατε. Φανταστείτε να είχατε επιλέξει μία λίστα τραγουδιών από πριν και να την ακούγατε ενόσω γυμναζόσαστε. Δεν θα είχατε την ευκαιρία να ανακαλύψετε κάτι νέο. Η άθληση είναι μία πρόκληση και συνεπώς χρειάζεται την υπέρβαση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υπέρβαση από την προσπάθεια να ξεπεράσει κάποιος τον εαυτό του και να αφήσει τη ζώνη στην οποία νιώθει ασφαλής.

Η μουσική πάντοτε βοηθά στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης του κάθε ανθρώπου, καθώς ο ρυθμός αποτελεί ένα εξαιρετικό κίνητρο για τον αθλητή. Εξαρτάται φυσικά από το είδος και την ένταση της άθλησης, όμως ο γενικός κανόνας είναι πως η μουσική ωθεί τον αθλούμενο να προσπαθήσει περισσότερο και να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο. Το ραδιόφωνο μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την βελτιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης.

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές είναι συχνά ενδιαφέρουσες, καταφέρνοντας να συντροφεύσουν όλους όσοι αθλούνται και να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Γι’ αυτό και υπάρχει μία άρρηκτη σχέση ανάμεσα στο ραδιόφωνο και την άθληση. Είναι μία σχέση που έχει κρατήσει εδώ και χρόνια και που δεν πρόκειται να σταματήσει να υφίσταται!