Ραδιόφωνο

Ραδιόφωνο Μέσα από το Internet και Άλλα Μέσα Επικοινωνίας

Το ραδιόφωνο είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας που μας συντροφεύει όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ παράλληλα ταξιδεύει την φαντασία μας δημιουργώντας εικόνες από κάθε τραγούδι που ακούμε.

Το ράδιο έφερε την επανάσταση στη επικοινωνία και μάλιστα πολλές εκπομπές μετέφεραν γνώσεις με επιμορφωτικές εκπομπές κατά τον παρελθόν, αλλά και σύστηναν πολλά έργα μεγάλων συγγραφέων και ποιητών μέσα από τις εκπομπές τους. Το ραδιόφωνο είχε αντικαταστήσει την τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στην αρχή ήταν δύσκολο κάποιος να προμηθευτεί την συσκευή αυτή. Η αγορά δεν ήταν εφοδιασμένη κατάλληλα και δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τους ακροατές και τους φανατικούς λάτρεις του ραδιοφώνου, αφού τα μέσα μεταφοράς των εμπορευμάτων δεν είχαν μεγάλη συχνότητα στα λιμάνια των χωρών και μάλιστα πολλές φορές δεν γινόταν εμπορική συναλλαγή λόγω συνθηκών στην ταραγμένη εποχή που ανακαλύφθηκε.

Το ραδιόφωνο δεν ξέφυγε από το στόχαστρο της τεχνολογίας και μάλιστα με την πάροδο του χρόνου έχει ενσωματωθεί σε πολλές συσκευές, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, παλιότερα τα κασετόφωνα και τα ραδιόφωνα. Πλέον με το ελεύθερο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα από ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν online και έχουν πολλούς θαυμαστές. Το internet και οι χρήσεις του είναι αστέρευτες και μάλιστα όλο και περισσότερες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί που μαζί με τις περιφερειακές συσκευές μπορούν και εκπέμπουν σε μεγάλη εμβέλεια.

Το internet και το ραδιόφωνο συνδέονται άμεσα, ενώ πάρα πολλά συγκροτήματα αλλά και νέα καλλιτεχνικά ταλέντα έχουν αναδειχθεί και μάλιστα μέσα από αυτό έχουν δημιουργήσει μεγάλη καριέρα στον χώρο τους. Οι νέοι καλλιτέχνες έχουν επιλεγεί προσεχτικά από επαγγελματίες και σύντομα πολλά από τα τραγούδια τους κάνουν το ντεμπούτο τους στο ραδιόφωνο.

Είναι εκπληκτικό το πώς η τεχνολογία έχει ενώσει τόσα πολλά μέσα επικοινωνίας που μονοπωλούν με κάθε τρόπο όλο τον κόσμο, ενώ το ενδιαφέρον των καταναλωτών δεν έχει καμία συγκεκριμένη ηλικία και απευθύνεται σε όλους. Το ραδιόφωνο βλέπουμε ότι θα παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο. Όσο η τεχνολογία ακόμα είναι μέρος της ζωής μας , η φιλοσοφία του δεν επηρεάζεται από όποια συσκευή κι εκπέμπει.

Το internet και η μουσική είναι ένα κομμάτι της ζωής μας που συνδέεται με τις συσκευές που γνωρίζουμε όλο και περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, πολλά από αυτά μπορούμε να τα αποθηκεύουμε, χρησιμοποιώντας απλά κάποιες εφαρμογές στην εμβρυακή τους μορφή. Υπήρξαν φυσικά πριν από αυτό τα μαγικά κασετόφωνα, με τις κασέτες των οποίων προσπαθούσαν οι ακροατές να ηχογραφήσουν και να αντιγράψουν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Οι online ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι εκείνοι που τώρα μπορεί να δίνουν την εντύπωση ότι αντικαθιστούν το ραδιόφωνό, ενώ αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Η δύναμή τους παραμένει η μαγεία που υπάρχει και μεταδίδεται μέσα από την μουσική και μέσα από την εφεύρεση αυτή που ονομάζεται ραδιόφωνο.

Το ραδιόφωνο δεν θα σβήσει ποτέ από την ζωή μας, όσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι συσκευές που θα χρησιμοποιούνται και πιο εξελιγμένες. Η μαγεία του ραδιοφώνου δεν μπορεί να χαθεί.